TommiKangasmaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Orjatyö

ILO:n 106. yleiskokous (osa 5)

Puola – C29 Pakollinen työ

Pohjois-Korea on lähettänyt noin 50 000 kansalaistaan työskentelemään ulkomaille. Maan ydinaseohjelma kaipaa kipeästi ulkomaista valuuttaa, joten Etelä-Korean mukaan työntekijöiden palkoista suurin osa menee maan eliitille ja ydinaseohjelman rahoittamiseen. ILO on seurannut tilannetta jo pitkän aikaa, ja raporttien mukaan pohjoiskorealaiset työntekijät tekevät 12–16 tuntisia työpäiviä ja yleensä vielä ilman vapaapäiviä. Työntekijät siis työskentelevät käytännössä orjuutta vastaavissa olosuhteissa.

ILO:n 106. yleiskokous (osa 3)

ILO:n historiaa Kari Tapiolan kertomana (osa2)

Olisiko aika erota, Terhi Mustakangas?

Kirjoititko jo eroanomuksesi, vai aloitetaanko nimienkeruu, mielenosoitukset ja yhä uudet blogi- ja lehtikirjoitukset asiasta? Kaikki se kansalaisoikeuksiin kuuluva yhdenvertaisuuden ja oikeudenmukaisuuden tavoittelu, jota vastustat ja johon osallistuvia syljet naamalle. Sanot demariaatteen puolustamista ja toimintasi oikeutettua kritiikkiä someraivoksi.

 

Vaihtoehto erollesi

Työtä ja vaalityötä

 

Kovasti on taas viime päivinä puhuttu työttömien työllistämisestä palkatta. Oulun demarit laukaisi vilkkaan keskustelun aiheesta tarjoamalla palkatonta harjoittelua vaalityön merkeissä. Siitä syntyi poru, johon varsinkin perussuomalaiset tarttuivat innolla. Tuskin kukaan enää kuitenkaan pitää perussuomalaisia työväenpuolueena saati työttömien asioiden hoitajina.

Jos samasta työstä maksetaan joillekin palkkaa ja joillekin ei, niin kyllä mielestäni kyseessä on palkattomien duunareiden osalta orjatyö.

Työttömän ihmisoikeudet

 

Liisa Hyssälä arvosteli joku aika sitten tilapäiseksi tarkoitettujen tukimuotojen muuttumista pysyviksi ja nosti esimerkiksi asumistuen.   Totta, maailma on muuttunut, ennen tuet olivat tilapäisiä ja työpaikat palkallisia ja pysyviä. Toisin on nyt, työt ovat tilapäisiä ja palkkaa ei työstä edes aina saa, joten tukia tarvitaan pidempäänkin.

Asumistuki kuviossa on jotain outoa:

Poiminta aamulehdestä

Tässä tämä orjatyötä koskeva linkitys myös usariin. Laitan sen netin puolelle näytille (painetusta sanasta).

Asia koskee aamulehdessä (to 25.8.2016) ollutta pakkotyötä koskevaa mielipidekirjoitusta "Oikeusvaltion asema horjuu Suomessa".

Tarkennus 31.8.2016 klo 17.30: Kirjoituksessa siteerattiin minuakin. Siksi se erityisemmin kiinnosti.

Tässä linkki tekstiin:

http://henriautero.blogspot.fi/2016/08/poiminta-aamulehdesta.html

 

Terveisiä Seinäjoen työvoimapiirin arkistosta

Laitan tämän kirjoitukseni myös tänne usariin:

Kävin tonkimassa Seinäjoen työvoimapiirin arkistoa (arkiston muodostaja) Vaasan maakunta-arkistossa. Sen aineistosta pääsee hyvin perille siitä, että työ on suomalainen hyve. Ajoittain jopa liikaakin. Nimittäin suomalaisilla on äärinationalistisen epäterve suhtautuminen työntekoon.

Myönsikö Pia Viitanen avustusta Jyväskylän Talvelle?

Ministeri Viitanen suojelee Jyväskylän Talvea. Odottelemme hänen vierailuaan, jota hänen avustajansa tai sihteerinsä kauan sitten lupaili ja josta olen useita kertoja sen jälkeen kysellyt.

Ministeri myönsi tänään 4,7 meuroa taide- ja kulttuuritapahtumille. Oliko saajissa myös Jyväskylän Talvi? Tiedotteen linkki kun ei avaudu eikä kerro asiaa.

Orjatyö ei kuulu 2000-luvulle

Lähetin alla olevan kirjoituksen tulevaan Kansan äänen vappunumeroon (2b/2015).

Ihmisoikeudet ovat vaarantuneet

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä